Składniki
Przygotowanie
0 min
Krok 1
2 min
Mąkę przesiej do miski.
Krok 2
3 min
Mleko podgrzej.
Krok 3
10 min
Drożdże wkrusz do kubka, dodaj cukier, łyżkę mąki i mleko, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 4
15 min
Do mąki dodaj sól, olej i wyrośnięte drożdże. Wyrób dokładnie ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 5
10 min
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem, formując brzegi 1 cm.
Krok 6
3 min
Posmaruj ketchupem doprawionym przyprawą MAGGI.
Krok 7
5 min
Szynkę, boczek, kiełbasę i paprykę pokrój w paseczki.
Krok 8
2 min
Farsz rozłóż na cieście, posyp przyprawą do pizzy i serem.
Krok 9
15 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 minut.
Krok 10
5 min
Pokrój na 6 równych części. Podawaj z Ketchupem Chilli Ostrym WINIARY.
Pizza farmerska charakteryzuje się kompozycją kilku rodzajów wędlin i mięs, które sprawiają, że potrawa nabiera rustykalnego charakteru i jest bardzo sycąca. Jeśli lubisz zdecydowane smaki, koniecznie wypróbuj nasz przepis!
200 g
Mąka pszenna
15 g
Drożdże
0.5 szklanka
Mleko
2 płaskich łyżek
Olej
1 łyżeczka
Cukier
1 łyżeczka
Sól
3 łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
50 g
Szynka w plasterkach
50 g
Boczek
50 g
Kiełbasa wieprzowa
1
Papryka czerwona
50 g
Ser żółty starty
trochę
Przyprawa do pizzy