Składniki

Przygotowanie

0 min
Krok 1

2 min

Mąkę przesiej do miski.
Krok 2

3 min

Mleko podgrzej.
Krok 3

10 min

Drożdże wkrusz do kubka, dodaj cukier, łyżkę mąki i mleko, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 4

15 min

Do mąki dodaj sól, olej i wyrośnięte drożdże. Wyrób dokładnie ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 5

10 min

Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem, formując brzegi 1 cm.
Krok 6

3 min

Posmaruj ketchupem doprawionym przyprawą MAGGI.
Krok 7

5 min

Szynkę, boczek, kiełbasę i paprykę pokrój w paseczki.
Krok 8

2 min

Farsz rozłóż na cieście, posyp przyprawą do pizzy i serem.
Krok 9

15 min

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 minut.
Krok 10

5 min

Pokrój na 6 równych części. Podawaj z Ketchupem Chilli Ostrym WINIARY.
Pizza farmerska charakteryzuje się kompozycją kilku rodzajów wędlin i mięs, które sprawiają, że potrawa nabiera rustykalnego charakteru i jest bardzo sycąca. Jeśli lubisz zdecydowane smaki, koniecznie wypróbuj nasz przepis!

4 porcje

+

200 g
Mąka pszenna
15 g
Drożdże
0.5 szklanka
Mleko
2 płaskich łyżek
Olej
1 łyżeczka
Cukier
1 łyżeczka
Sól
3 łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
50 g
Szynka w plasterkach
50 g
Boczek
50 g
Kiełbasa wieprzowa
1
Papryka czerwona
50 g
Ser żółty starty
trochę
Przyprawa do pizzy